Известие

Collapse
No announcement yet.

Демонтаж на вътрешна полуоска

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демонтаж на вътрешна полуоска

...и най-вече ме интересува, може ли да бъде демонтирана, без да се "цепи" скоростната кутия от двигателя? Като гледам конструкцията, как е направено, направо ми прилоша... и сега за смяна на вътрешно каре с вътрешната полуоска, сигурно майстора ще ми отреже главата, заради свалянето на скоростната кутия Мислехме да свалим планката с лагера откъм страната на вътрешното каре, но тя е захваната с едни дълги шпилки към корпуса на двигателя и няма измъкване въобще. Моля Ви, ако някой знае някой по-удачен начин за сваляне на полуоската, нека сподели!!!!!!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

ако става въпрос за висяща полуоска(от дясно след витрешното каре),
    изобщо не иде реч за сваляне на скоростите!!! Това ми се струва ГОЛЯМО БЕЗУМИЕ!!!
    Лагера се избива от стойката, която е хваната за корпуса на мотора, и заедно с полуоската излизат от скоростите. За подробности по ваденето
    на лагера виж тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewt... Успех!!!
    155 2.0 TS 8V
    Fiat Tipo 1.1 fire
    Ducati Monster 620i

Comment

за коя от двете полуоски става въпрос
      ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
      ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

за която и от двете полуоски да става на въпрос
        вътрешното каре е захванато към фланец посредством болтове
        така че за смяната му е нужно само да бъдат развити
        карето се държи към пръта на шлици и е законтрено със зегерка

Comment

ех, че съм тъп...
          ами става въпрос за дясната полуоска... и не само за карето а и за самата полуоска, защото шлиците на полуоската, с които се зацепва към вътрешното каре са разбити... ма този лагер - висящия, нещо не може да се избие тъй с чукане
          AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
          Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Трудно е колега. И аз млатих, дърпах и какво ли още не, и накрая отидох на сервиз. Ама поне тука в Сф. има къде да отиде човек!
            155 2.0 TS 8V
            Fiat Tipo 1.1 fire
            Ducati Monster 620i

Comment

Кво млатите там има болтове на самия лагер развиват се и пада Или на 155 е различно
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                Кво млатите там има болтове на самия лагер развиват се и пада Или на 155 е различно
                не е различно, точно така е
                ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

...ми нещо не мога да схвана, къде точно се намират тези болтове, за които говорите ... Сигурно нещо аз пропускам...
                  До колкото разгледах нещата, вътрешната полуоска в единия си край влиза в скоростната кутия на шлици, а в другия си - се сглобява с вътрешното каре, пак на шлици и един детайл, наподобяващ гайка, който стяга едната "черупка" на вътр каре към полуоската. От същата страна (от към карето), има една алуминиева планка, захваната с 4 шпилки и 2 щифта към корпуса на двигателя. В тази планка е набит лагер (по външния диаметър), който лагер пък по вътрешния диаметър е набит в полуоската.
                  Сега, въпросът е - къде се намират точно въпросните болтове, след развиването на които, лагера пада?

Comment

По ePer -a има 1 детайл да го наречено "полуколцо" на руски поз 3. На него има винтове поз. 2
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                      По ePer -a има 1 детайл да го наречено "полуколцо" на руски поз 3. На него има винтове поз. 2
                      Пусни, моля те, една снимка на този възел, че аз нямам e-per

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
                        Първоначално публикувано от kris11
                        Пусни, моля те, една снимка на този възел, че аз нямам e-per
                        Дай е-маил илиЛю номер .Имначе програмката е 1,9ГБ и се намира на :ftp://blesna.nnw.net/pub/cesare/
                        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Записах ти еПер а . По коя куриерска служба да ти ги пратя - Спиди или Еконт ?? И двете са ми под ръка.

Comment

Working...
                          X